• Mathias De Clercq

    Eerste schepen en Vlaams Parlementslid

›› Home ›› Nieuws

Bouwwerken gestart voor eerste bedrijf op de logistieke zone van Tech Lane Ghent

8 november 2017

De eerste bouwwerken zijn gestart op Eiland Zwijnaarde, een onderdeel van Tech Lane Ghent. Alinso Group bouwt er voor Mainfreight een logistiek centrum. De start van de werken is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van dit bedrijventerrein. Het 35 hectare grote bedrijvenpark wordt de thuisbasis van bedrijven uit de kenniseconomie, logistiek en watergebonden distributie.

Met de start van de bouwwerken op de logistieke zone van Tech Lane Ghent door Alinso Group, wordt de aanzet gegeven voor de eerste effectieve invulling van het bedrijventerrein. Daarmee gaat een nieuwe fase in, na een noodzakelijke periode van voorbereidende werkzaamheden. 

Strategische locatie

Het gebied van 35 hectare in het zuiden van Gent is gelegen op een strategische locatie ter hoogte van het knooppunt E40/E17. Het is gelegen langs de E40 en heeft een directe aansluiting met de R4 en een rechtstreekse toegang tot de Bovenschelde. Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld met een hoog ambitieniveau op vlak van duurzaamheid en architecturale kwaliteit.

3500 jobs

Mathias De Clercq, voorzitter nv Eiland Zwijnaarde: “Met de ontwikkeling van dit bedrijvenpark zorgen we voor bijkomende ruimte in Gent voor zowel kennisintensieve bedrijven in onder andere de biotech, cleantech en healthtech als logistieke en distributiebedrijven. Dat is goed voor de tewerkstelling in Gent. Met Mainfreight komen er circa 100 jobs bij in Gent. Op termijn streven we voor heel de site naar een 3.500-tal jobs.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.