• Mathias De Clercq

    Eerste schepen en Vlaams Parlementslid

›› Home ›› Nieuws

Haven Gent boekt ook nu beste kwartaal ooit

4 juli 2017

De haven van Gent registreerde in het tweede kwartaal van 2017 een absoluut record in de goederenoverslag via zeevaart. Ook het vorige kwartaal was al een record. Het Havenbedrijf Gent stelt daarnaast vast dat ook de binnenvaart in deze periode er weer eens op vooruit ging.

Tweede kwartaal: alle goederensoorten in stijgende lijn

Voor de goederenoverslag via zeevaart was dit het beste kwartaal ooit: een totaal van bijna 8,5 miljoen ton (+15,5%). In het tweede kwartaal vertoonde deze overslag in zomaar alle goederencategorieën een toename! Forse stijgers zijn vaste minerale brandstoffen, voedingsproducten en veevoeder, chemische producten en landbouwproducten.

Binnenvaart groeit

De binnenvaart klokte af op 5,8 miljoen ton goederenoverslag (+8,3%). Sedert ruim een jaar blijft de overslag via binnenvaart in stijgende lijn gaan. In het tweede kwartaal van 2017 registreerde de Gentse haven ook voor zeevaart én binnenvaart samen een recordoverslag van 14,3 miljoen ton. Dit is 12,4% (1,6 miljoen ton) meer dan in 2016 dankzij de recordoverslag via zeevaart én de toenemende volumes via de binnenvaart.

Beste jaarhelft
Voor de eerste zes maanden van 2017 komt het totale goederenverkeer (zeevaart en binnenvaart samen) op 28 miljoen ton. Dit is de beste jaarhelft ooit. 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.