• Mathias De Clercq

    Eerste schepen en Vlaams Parlementslid

›› Home ›› Nieuws

De Startersfabriek vindt stek in De Krook

13 juni 2017

Met het Krookcafé beschikt De Startersfabriek vanaf vrijdag 16 juni 2017 naast het digitaal platform ook over een fysieke locatie in De Krook. Ondertussen telt De Startersfabriek reeds 100 partners die samen startend ondernemerschap ondersteunen in Gent.

'Met De Startersfabriek hebben we opnieuw een grote stap gezet om van Gent de meest ondernemingsvriendelijke stad te maken. De Krook als locatie voor De Startersfabriek is een open huis waar ondernemerschap en innovatie volop kunnen bloeien en starters alle kansen krijgen om zich verder te ontplooien.' - Mathias De Clercq

De Startersfabriek kent volgende locaties:

  • De Krook, waar de kantoren van De Startersfabriek zijn gevestigd en waar starters en partners elkaar kunnen ontmoeten in het Krookcafé
  • NEST, waar De Startersfabrieken tijdelijk betaalbare werkplekken verhuurt en starters elkaar kunnen ontmoeten in Het Salon
  • Korte Meer, waar Gentrepreneur zich richt op ondernemende jongeren en studenten 

Op donderdag 23 maart 2017 werd De Startersfabriek gelanceerd tijdens Startfest. De Startersfabriek is de organisatie die alle initiatieven gericht op starters in Gent bundelt. Tijdens Startfest ging het digitaal platform van start. Dit platform maakt starters online wegwijs in het ruime aanbod aan begeleiding en ondersteuning die vele organisaties aanbieden.

Vanaf vrijdag 16 juni 2017 kunnen starters ook terecht op drie fysieke locaties. De vaste stek van De Startersfabriek de komende jaren is het Krookcafé. Daar kunnen starters elkaar ontmoeten of afspreken met partners van De Startersfabriek. Het wordt een broedplaats van ideeën, een plaats waar interessante projecten ontstaan en vorm krijgen. Starters kunnen er gratis terecht om vragen te stellen aan andere starters en partners van de Startersfabriek.

Betaalbare werkplekken

Daarnaast stelt De Startersfabriek tijdelijk een Startersnest ter beschikking op de eerste verdieping van de oude bibliotheek. Dit is een kantoorruimte van 62m² met vier werkplekken, een vergadertafel en de nodige rekken. Deze werkplekken kunnen gehuurd worden op maandbasis of tot eind 2017 voor de toegankelijke prijs van 100 euro per maand per werkplek. De Startersfabriek mikt op jonge creatieve starters die nood hebben aan een eigen plek en die zich thuis voelen in NEST. De eerste starters die van de werkplekken gebruikmaken zijn Christophe Toye van Fairplace.be (een webshop voor duurzame speelgoedartikelen) en creatief kunstenares Lisa Decock van Distel DC. Er is nog plaats voor 2 extra starters. Kandidaten kunnen zich aanmelden via startersfabriek@stad.gent.

Starters kunnen elkaar ontmoeten in NEST in het Salon, een laagdrempelige en toegankelijke ontmoetingsplek. De Startersfabriek biedt met Gentrepreneur ook dienstverlening aan, specifiek gericht op ondernemende jongeren en studenten. Zij zullen hun huidige locatie inruilen voor een nieuwe stek: Korte Meer 7, zo kunnen ze een nog betere dienstverlening bieden.

Meer dan 100 partners

De Startersfabriek haalde ondertussen de mijlpaal van 100 partners, een aantal dat nog elke dag toeneemt. Het gaat stuk voor stuk om professionele organisaties met een specifieke dienstverlening voor starters. Zo maakt De Startersfabriek elke (beginnende) ondernemer wegwijs in het ruime aanbod aan begeleiding en ondersteuning op de ondernemersmarkt.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.