• Mathias De Clercq

    Eerste schepen en Vlaams Parlementslid

›› Home ›› Nieuws

Laura Verhulst is D Gentse Student-ondernemer 2016

25 april 2016

Laura Verhulst is met haar onderneming Madam Bakster verkozen tot Dé Gentse Student-Ondernemer 2016.

  • Laura maakt desserts die vrij zijn van geraffineerde suikers
  • Naast haar titel ontvangt ze een geldprijs van 500 euro
  • Mathias De Clercq is één van de grootste pleitbezorgers om ondernemen bij studenten te stimuleren

'Ondernemende studenten zijn de ondernemers en werkgevers van morgen’ - Mathias

 

 

Laura, studente aan de Gentse Universiteit (Master Taal- en Letterkunde), creëert desserts waar je zonder schuldgevoel je buikje mee kan vullen. Al haar desserts zijn namelijk vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Laura wil aantonen dat je tegelijk kunt genieten van eten en toch een gezonde levensstijl kan nastreven. Haar persoonlijk verhaal en haar passie voor ondernemerschap hebben de jury en het grote publiek overtuigd om op haar te stemmen. Naast haar titel ontvangt ze ook een geldprijs van 500 euro.

13 student-ondernemers met zeer diverse ideeën en activiteiten dongen mee naar de ultieme bekroning. 5 van hen haalden het tot de finale en op maandag 25 april 2016 werd de winnaar bekendgemaakt op het slotevenement van Student Ghentrepreneur in de Gentse Vooruit. De jury was geboeid en gecharmeerd door alle inzendingen en samen met het publiek (online stemming) hebben ze Laura Verhulst verkozen tot Dé Gentse Student-Ondernemer 2016.

‘Gent heeft als grootste onderwijsstad in Vlaanderen met 72.000 studenten een enorm potentieel aan ondernemers. In het kader van haar stimulerend ondernemersbeleid wil de Stad ook studenten aansporen om te ondernemen. Zij zijn immers de ondernemers en werkgevers van morgen’, aldus schepen Mathias De Clercq.

De verkiezing werd georganiseerd door de Stad Gent samen met alle hoger onderwijsinstellingen in Gent en in samenwerking met Student Ghentrepreneur. Het is een unieke samenwerking tussen ACCIO (Arteveldehogeschool), Durf ondernemen (UGent), Centrum voor Ondernemen (HoGent), iMinds, UNIZO en de Stad Gent. Samen werken zij aan de uitbouw van een Gents ‘ecosysteem’ waarbinnen studenten over de grenzen van de onderwijsinstellingen heen en in alle vertrouwen hun dromen kunnen waarmaken. Dit ‘ecosysteem’ zal de komende jaren sterk kunnen groeien binnen de Gentse Startersfabriek, een totaalconcept voor de ondersteuning van startende ondernemers, zoals hulp bij de zoektocht naar een betaalbare ruimte, scholing, intensieve begeleiding, enz.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.